“Een veelzijdige kerst”

Dirigent Tobias Bethlehem over de komende kerstconcerten ...........................

Nu we eindelijk weer mogen zingen is het eerste concert van Zevenmaal na de lockdown een kerstconcert geworden. Het was even wennen, maar vooral genieten, het weer samen zingen na zolang stil te zijn geweest! De muziekkeuze is daarom een mix van stijlen geworden: aan de ene kant kunnen we ons uitzingen en aan de andere kant komt ook de verstilling aan bod.

Uit de eerste categorie hebben we het bijzondere stuk ‘Sir Christèmas’ van William Mathias, een stuk dat qua noten voor het koor prima in het gehoor ligt, maar waar het orgel een zeer bijzondere rol in speelt, letterlijk en figuurlijk.
Wat betreft de verstilling verheug ik me op ‘Maria durch ein Dornwald ging’, een oud kerstlied in de bewerking van Stephan Claas. Een schitterend stuk voor a cappella koor, wat mij betreft een favoriet. Overigens is ook de op ‘Finlandia’ van Sibelius gebaseerde toegift iets om naar uit te kijken.

Ik denk dat we met dit programma precies kunnen laten horen wat Zevenmaal eigenlijk is: een zeer veelzijdig koor met een liefde voor sfeervolle en bijzondere muziek!

Tobias Bethlehem

Tobias Bethlehem